Google Play Protect چیست و چگونه امنیت سیستم اندروید را تأمین می‌کند؟

اندروید سیستمی است باز، منعطف و پر از انتخاب‌های متنوع. خبر بد از آن قرار است که این انعطاف باعث مشکلات امنیتی بالقوه‌ای می‌شود. اما خبر خوب این است که گوگل سیستمی به نام Play Protect در اندروید تعبیه کرده که به حفظ امنیت سیستم اندروید کمک می‌کند.

Google Play Protect کل فلسفه امنیتی گوگل درباره دستگاه‌های اندروید را تحت یک نام به نمایش می‌گذارد. Play Protect یک سیستم چند بخشی است و به گونه‌ای طراحی شده که سر تا پای گوشیتان را امن نگه دارد. بخشی از این سیستم یک جستجوکننده بدافزار، بخشی از آن پیدا کردن گوشی در صورت گم‌شدن و بخشی از آن جستجوی ایمن می‌باشد. قبل از آنکه وارد جزئیات شویم، نحوه اطلاع پیدا کردن از وضعیت Play Protect دستگاه را شرح می‌دهیم. علاوه بر این موارد می‌توان با استفاده از آنتی‌ویروس‌های معتبر دستگاه خود را ایمن کرد که یکی از این روش‌ها خرید لایسنس آنتی ویروس سیمنتیک می‌باشد.

در خود گوگل پلی با مشکل مواجه شده‌اید؟ این مطلب را مطالعه کنید.

نحوه پیدا کردن اطلاعات Play Protect در دستگاه

اگر کنجکاوید بدانید Play Protect چه کاری روی دستگاهتان انجام می‌دهد، می‌توانید به سادگی تمام از آن اطلاع پیدا کنید. برای شروع کار برنامه Play Store را باز کنید.

منوی Play Store را باز کنید. سپس گزینه «My Apps & Games» را انتخاب کنید. گزینه اول در صفحه حاصله، خلاصه وضعیت Play Protect است. برای اطلاع پیدا کردن از جزئیات بیش‌تر، روی آن کلیک کنید.

صفحه Play Protect برنامه‌های به‌تازگی اسکن‌شده را نشان می‌دهد، در صورتی که چیز سؤال‌برانگیزی پیدا کرده باشد به شما اطلاع می‌دهد و چند گزینه و تنظیمات هم دارد که می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید.

«جستجوکننده بدافزار» Play Protect، گوشی را از دست ویروس‌ها در امان نگه می‌دارد

دلیل اصلی وجود Play Protect، جستجوی بدافزارها می‌باشد. این سیستم از یادگیری ماشینی برای اسکن کردن و تأیید اعتبار بیش از 50 میلیارد برنامه در هر روز – چه در داخل Play Store و چه خارج از آن – استفاده می‌کند.

به طور پایه‌ای، جستجوگر بدافزار Play Protect تمام برنامه‌هایی را که وارد Play Store می‌شوند بررسی می‌کند تا از مجاز بودن آن‌ها اطمینان حاصل کند. اگر چیزی دستگیرش شود، آن را از حضور در Play Store پس می‌زند (یا آن را حذف می‌کند).

منتهی Play Protect پا را از این نیز فراتر می‌گذارد تا حتی در صورتی که از منابع غیر رسمی اپلکیشین‌های مورد نظرتان را دریافت کنید، باز هم از امنیت دستگاهتان اطمینان پیدا کند. این سیستم نه تنها برنامه‌های موجود در Play Protect را اسکن می‌کند، بلکه تمام برنامه‌های موجود روی گوشیتان را نیز به دنبال فعالیت‌های مضر و خطرناک جستجو می‌کند؛ اصلا اهمیتی ندارد که برنامه‌ها از کجا روی گوشیتان ظاهر شده باشند. اگر این سیستم چیز مشکوکی پیدا کند، به شما اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

قطعاً این سیستم نیز مانند هر اسکنر بدافزار دیگری، سیستمی بی‌عیب و نقص نیست. بعضی چیزها ممکن است از لای درز و ترک‌ها خودشان را رد کنند. برای حل این شرایط، مطلب مفصل سایت ما درباره پاکسازی دستگاه اندروید از هرگونه ویروس و بدافزاری را مطالعه کنید.

قابلیت Find My Phone این سیستم، در صورت گم شدن یا دزدیده‌شدن دستگاهتان، به پشتیبانی شما می‌آید

اگر گاهی اوقات آن حس دلهره‌آوری که ناگهان می‌فهمید نمی‌دانید گوشیتان کجاست را پیدا می‌کنید، می‌توانید از قابلیت Find My Phone سیستم Play Protect برای ردگیری دستگاهتان استفاده کنید. اینکه گوشیتان گم‌شده یا آن را دزدیده‌اند اهمیتی ندارد، می‌توانید موقعیت فعلی (یا آخرین موقعیت ثبت‌شده) گوشیتان را ردگیری کنید.

و در صورتی نیز که به این نتیجه برسید امکان باز پس گیری گوشیتان وجود ندارد، می‌توانید از قابلیت Find My Device برای قفل و حذف‌کردن تمام اطلاعات گوشیتان از راه دور استفاده کنید. بدین صورت حداقل می‌توانید اطمینان حاصل کنید که اطلاعات شخصیتان از شر افراد کنجکاو در امان هستند.

Play Protect هنگام جستجو در اینترنت نیز شما را در امان نگه می‌دارد

ضمناً Play Protect بی هیچ عیب و نقصی با کروم همگام می‌شود و هنگام جستجوی وب شما را از شر بدافزارها در امان نگه می‌دارد. اگر در وبسایتی کدهای خطرناک مشاهده کند، به شما هشدار می‌دهد و به ایمنی برتان می‌گرداند.

این ویژگی برای هر کسی که از مرورگر کروم کامپیوتر هم استفاده می‌کند باید آشنا باشد. چرا که خط مشی هر دو نسخه، مشابه است. کروم مراقب ظهور هر گونه نشانه‌ای از فعالیت‌های مشکوک می‌ماند و در صورتی که اتفاق مشکوکی بیفتد، آن فعالیت را مسدود می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید