۵ اشتباهی که نباید هنگام خرید کارت حافظه میکرو sd مرتکب شوید

خرید کارت حافظه میکرو sdبرای گوشی، دوربین یا گجت های دیگر یک کار بسیار ساده به نظر می رسد. اما چند نکته را باید برای خرید آن بدانید. هنگام خرید آن ممکن است در دام هایی مانند پرداخت هزینه اضافی و وجود مشکل در اجرا بیفتید یا اینکه کارت حافظه شما اصلا کار نکند. در ادامه به بررسی اشتباهاتی می پردازیم که هنگام خرید کارت حافظه میکرو sd نباید مرتکب آن ها شویم.

۱. خرید کارت حافظه میکرو sd ناسازگار

همه کارت حافظه های میکرو sd مناسب اسلات های میکرو sdهستند، اما همه آن ها کار نمی کنند. چهار فرمت مختلف و استانداردهای مختلف برای تعیین سازگاری کارت ها وجود دارد. سه فرمت اصلی که احتمالا با آن ها آشنا باشید، SD ، SDHC و SDXC  هستند. نوع چهارم فرمت SDUC است که در سال ۲۰۱۸ معرفی شد. هر فرمت در مشخصات sd مشخص شده است اما مانند همدیگر کار نمی کردند. در نتیجه فرمت ها با دستگاه های جدید سازگار نیستند و شما نمی توانید از کارت های جدیدتر در سخت افزارهایی که فقط از فرمت های قدیمی پشتیبانی می کنند، استفاده کنید.

  • microSD:  ظرفیت آن بالغ بر ۲GB است و روی همه اسلات های میکرو sd کار می کند.
  • microSDHC: ظرفیتی بالغ بر ۲GB تا  ۳۲GB دارد و روی سخت افزارهایی که از SDHC یا SDXC پشتیبانی می کنند، کار می کند.
  • microSDXC: ظرفیتی بالغ بر ۳۲GB تا ۲TB دارند و فقط در دستگاه های سازگار با SDXC پشتیبانی می شوند.
  • microSDUC: ظرفیتی تا ۱۲۸TB را پشتیبانی می کند و به یک دستگاه سازگار نیاز دارد.

علاوه بر سازگاری فرمت با دستگاه باید موارد دیگری را هم بررسی کنید.

ظرفیت

در ابتدا سخت افزاری که از اسلات های microSDXC پشتیبانی می کند به صورت اتوماتیک نمی تواند از همه اندازه های کارت حافظه در این فرمت پشتیبانی کند. به عنوان مثال، سامسونگ Galaxy S9 به صورت رسمی از کارت هایی تا ظرفیت ۴۰۰GB پشتیبانی می کند اما هیچ ضمانتی برای پشتیبانی از کارت های حافظه ۵۱۲ گیگابایتی وجود ندارد.

 اگر شما در حال برنامه ریزی برای  استفاده از کارت حافظه میکرو sd روی لپ تاپ خود در هر جا هستید، به عنوان مثال بخواهید فایل ها را روی کارت حافظه بریزید یا از آن انتقال دهید، باید مطمئن شوید که آیا کامپیوتر شما فایل سیستمی را که کارت حافظه با آن فرمت شده است را پشتیبانی می کند یا نه. کارت های MicroSDXC به صورت پیش فرض از سیستم exFAT استفاده می کنند. ویندوز بیش از یک دهه است که آن را پشتیبانی می کند اما سیستم عامل مک فقط از ورژن ۱۰٫۶٫۵ آن را پشتیبانی می کند.

سرعت بسیار بالا

فرمت های SDHC و SDXC سرعت بسیار بالای باس اینترفیس را پشتیبانی می کنند که باعث می شود داده ها سریع تر جریان پیدا کنند و منتقل شوند. به منظور بهره وری از کارایی بیشتر UHS لازم است که سخت افزار شما هم آن را پشتیبانی کند. کارت های حافظه UHS با اسلات های قدیمی تر هم کار می کنند اما سرعت آن ها به ۲۵MBps کاهش می یابد.

۲. انتخاب سرعت اشتباه

میکرو sd

تشخیص سرعت یک کارت حافظه میکرو sd پیچیده تر از تشخیص فرمت ها و سازگاری هاست. بیش از ۶ راه برای نمایش میزان سرعت کارت حافظه وجود دارد.

کلاس سرعت

کلاس سرعت مینیمم سرعت نوشتن یک کارت حافظه در مگابایت در هر ثانیه را نشان می دهد. چهار کلاس سرعت وجود دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد:

  • Class 2: حداقل ۲MBps.
  • Class 4: حداقل ۴MBps.
  • Class 6: حداقل ۶MBps.
  • Class 10: حداقل ۱۰MBps.

نمایش سطح پایه کارایی کمک می کند که متوجه شوید آیا آن کارت حافظه مناسب فعالیت مورد نظر شما هست یا نه؟. اما به این دلیل که به شما چیزی درباره بیشترین مقدار سرعت ها نمی گوید، به صورت تکنیکی برای کارت کلاس۲ امکان سریع تر بودن از کارت کلاس ۶ وجود دارد. کارت های کلاس ۱۰ همیشه باید سریع تر باشند اگرچه سرعت باس آن ها ۲۵MB در ثانیه است اما در مقایسه با کارت های کلاس ۲ و ۶ سریع تر است.

کلاس سرعت UHS

کلاس سرعت UHS کمترین مقدار سرعت کارت های میکرو sd که سرعت باس های  UHS-I، II و III را پشتیبانی می کنند را نمایش می دهد.ما آن را به صورت لیستی جداگانه در نظر گرفته ایم زیرا برخی از تولید کنندگان هر دو کلاس را روی کارت های خود می نویسند. دو کلاس سرعت UHS عبارتند از:

  • U1: سرعت نوشتن حداقل ۱۰MBps.
  • U3:سرعت نوشتن حداقل ۳۰MBps.

کلاس کارایی اپلیکیشن

کلاس کارایی اپلیکیشن سرعت حداقلی را معادل با ۱۰MB بر ثانیه همگام با سرعت خواندن و نوشتن حداقلی معیار در عملگرهای ورودی و خروجی را در هر ثانیه تعیین می کند. این مورد سطح قابل قبولی را هنگام ذخیره و اجرای اپلیکیشن های اندروید روی کارت حافظه شما تضمین می کند. دو کلاس در این مورد وجود دارد:

  • A1:حداقل سرعت خواندن تصادفی ۵۰۰IOPSحداقل سرعت نوشتن تصادفی،۱۵۰۰IOPS;  .
  • A2:حداقل سرعت خواندن تصادفی ۲۰۰IOPS حداقل سرعت نوشتن تصادفی ،۴۰۰۰IOPS;  .

کلاس کارایی اپلیکیشن چیزی است که هنگام نصب اپلیکیشن های اندروید روی یک کارت حافظه میکرو sd با آن مواجه می شوید. این یک نیاز نیست همانگونه که کارت های حافظه غیر درجه یک هم ممکن است  کار کنند اما نه خیلی خوب.

کلاس سرعت ویدیو

کلاس سرعت ویدیو یک سرعت نوشتن ترتیبی حداقلی را ایجاد می کند که هنگام فیلم برداری مورد نیاز است. هرچقدر که رزولوشن ویدیو شما بالاتر باشد سرعت بیشتری نیاز دارید. پنج کلاس برای ویدیو وجود دارند:

  • V6: حداقل سرعت نوشتن ۶MBps.
  • V10: حداقل سرعت نوشتن ۱۰MBps.
  • V30: حداقل سرعت نوشتن ۳۰MBps.
  • V60: حداقل سرعت نوشتن ۶۰MBps.
  • V90: حداقل سرعت نوشتن ۹۰MBps.

سرعت رتبه بندی شده

کلاس سرعت بالاتر مرتبط با کارایی سریعتر و بهتر است و کارت های UHS هم چنان سریع تر هستند و برخی تولیدکنندگان هم چنین سرعت ماکزیممی را برای محصولاتشان در نظر می گیرند. این سرعت ها به صورت مگابایت بر ثانیه هستند و به شما کمک می کنند که کارت های سریع تر را انتخاب کنید. این سرعت ها بر اساس تست های سازندگان هستند اگرچه ممکن است سناریویی بهتر از کارایی دنیای واقعی ارائه دهند.

در عمل، عوامل خارجی دیگری هم وجود دارند که بر سرعت خواندن و نوشتن تاثیر می گذارند. اگر شما در حال کپی کردن فایل ها روی PC خود هستید به عنوان مثال مشخصات PC شما و حتی کابل USB مورد استفاده شما نقش مهمی بازی می کنند.

سرعت نسبی

راه دیگر نمایش سرعت کارت ها که تولید کنندگان به کار می گیرند این است که به دوران رایت سی دی های قدیمی بازگردند. نرخ انتقال اصلی برای سی دی ها

۱۵۰ کیلوبایت بر ثانیه است. همزمان با توسعه درایوها تولیدکنندگان قادر شدندخودشان را در قالب های ۲،۴ و ۱۶ برابری تبلیغ کنند و نشان دهند که چقدر از ۱۵۰ کیلوبایت بر ثانیه سریع تر هستند. شما کارت های میکرو sd ای که با این عنوان برچسب گذاری شده باشند را مشاهده می کنید. بع عنوان مثال کارتی که با عنوان ۱۰۰x برچسب گذاری شده است یعنی  سرعت آن ۱۵ مگابایت بر ثانیه است.

۳. انتخاب کارت حافظه اشتباه برای یک وظیفه خاص

هنگامی که یک کارت میکرو sd می خرید، خیلی مهم است که آن نوعی که برای استفاده خاص شما مورد استفاده است را انتخاب کنید. این بدان معنا است که کارت حافظه ای را پیدا کنید که به اندازه کافی فضا داشته باشد و سریع باشد اما الزامی ندارد که سریعترین و با ظرفیت ترین کارت را انتخاب کنید.ظرفیت بالای کارت های UHS-II U3 اغلببا قیمت بالایی همراه است و اغلب شما به مزایای آن ها توجه نمی کنید. اگر در حال حاضر از کارت های میکرو sd برای ذخیره سازی اپلیکیشن ها روی گوشی هوشمند خود استفاده می کنید، رتبه بندی کلاس اپلیکیشن را هم همراه آن ها در نظر بگیرید. اما اگر یک کارت می خواهید که ویدیوی ۴K را با گوشی خود بگیرید، باید اندازه و سرعت را اولویت قرار دهید.

UHS کلاس سرعت ۳ یا بالاتر برای فیلم برداری ۴K مناسب هستند. برای فیلم برداری full HD پیشنهاد آن ها کلاس ۱۰ یا کلاس ۶ است. اگر سرعت نوشتن کارت های شما پایین است، ممکن است باعث از دست رفتن فریم ها شود.

برای عکاسی برخی کاربران کارت های کوچکتر را به نمونه های بزرگتر ترجیح می دهند بنابراین آن ها ریسک از دست دادن عکس هایشان را در صورت وقفه کارت کاهش می دهند. اگر با فرمت RAW عکاسی می کنید، که فایل ها حجمی بالغ بر ۵۰ مگابایت یا بیشتر را اشغال می کنند بهتر است از کارت هایی که سرعت U1 یا U3 دارند استفاده کنید.

نکته قابل توجه این است که هیچ تفاوتی بین کارت SD فول سایز و کارت میکرو sd در آداپتور SD وجود ندارد. اگر دوربین شما فقط اسلات SD دارد، هم چنان می توانید از کارت میکرو sd  استفاده کنید.

۴. خرید کارت های میکرو sd تقلبی

به این مورد همیشه باید توجه داشته باشید. اگر از یک منبعی که از آن مطمئن نیستید خرید می کنید، ابتدا نظرات را بررسی کنید و آن محصول را هم با دقت مشاهده کنید. معمولا ظرفیت واقعی کارت حافظه کمتر از مقدار نوشته شده روی بسته بندی است. از قابلیت H2testw  ویندوز، F3 برای مک و لینوکس برای بررسی اصالت کارت های خود استفاده کنید.

۵. تقلب برندها

خرید کارت های حافظه از برندهای مطمئن همواره بهتر از خرید از برندهای بی نام و نشان و ارزان تر است. زیرا کارایی بهتر، اعتماد بالاتر و مقاومت بالاتر در برابر شوک، آب و حتی اشعه X-ray فرودگاه خواهند داشت.

هم چنین ضمانت های مختلفی مانند خط عمر و دسترسی به نرم افزار ریکاوری  هم می توانید دریافت کنید. تولید کنندگانی از جمله Lexar  و SanDisk  این استانداردها را ارائه می دهند.

با توصیفات بالا بهترین کارت حافظه برای شما کدام است؟

دیدگاهتان را بنویسید