Google Play Services چیست و چرا باتری گوشی را خالی می کند؟

سرویس خدمات گوگل پلی جز برنامه هایی که در گوشی های اندرویدی باعث مصرف بیش از حد باتری می شود برای رفع این مشکل خواندن این مطلب را از دست ندهید.

اگر به صفحه نمایش تنظیمات باتری دستگاه  اندرویدی خود نگاه کرده باشید احتمالا فهرست «Google Play Services» را دیده اید. اما شاید اکثر کاربران ندانند این گزینه چیست و چه کاربردی می تواند داشته باشد و چرا منجر به تخلیه زود به هنگام باتری دستگاه می شود. در این مقاله قصد داریم به معرفی «Google Play Services» می پردازیم.

 

Google Play Services چیست؟

سرویس گوگل پلی کمی از دیگر اپلیکیشن ها پیچیده تر است زیرا تمام خدمات گوگل در این برنامه گنجانده می شود. در نسخه های قدیمی تر اندروید با ضربه زدن روی Google Services می توانید مشاهده کنید که که دقیقا چه چیزی را شامل می شود. به عنوان مثال در اندروید 7.1.1 سرویس گوگل پلی اطلاعات زیر را به نمایش می گذارد.

« Google Account Manager»، اطلاعات کمی در مورد نحوه عملکرد این سرویس در دسترس قرار می دهد. اما به نظر می رسد که وظیفه اصلی آن همگام سازی داده های حساب گوگل که شامل ایمیل و دیگر موارد مربوط را برعهده دارد.

« Google Services Framework»، چارچوب خدمات گوگل انواع خدمات ارتباطی گوگل مانند cloud messaging را مدیریت می کند.

« Google Backup Transport»، این سرویس به اپلیکیشن های اندروید این امکان را می دهد تا از دیتاهای خود به درون سرورهای گوگل بکاپ بگیرند. زمانی که تنظیمات مجدد کارخانه را روی یک دستگاه اندروید انجام می دهید یا برنامه جدیدی را تنظیم می کنید، داده های برنامه های شما بازیابی می شوند.

« Google Play Services»، خدمات گوگل پلی جزئی از خدمات اپلیکیشن های اندروید مانند خدمات لوکیشن است که می توانید استفاده کنید. این سرویس می تواند بدون آپدیت سیستم های در حال اجرا به روز رسانی شود.

با سرویس خدمات گوگل پلی می توانید متوجه شوید که چگونه گوگل قابلیت های جدید را به  اندروید بدون آپدیت نیاز به به روز رسانی کل سیستم عامل تحویل می دهد.

 

خالی شدن باتری دستگاه توسط سرویس خدمات گوگل پلی

اندروید معمولا نشان می دهد که کدام یک از اپلیکیشن ها و خدمات سیستمی از بیشترین قدرت باتری استفاده می کنند. برای مشاهده این بخش منو تنظیمات را باز کنید و روی گزینه Battery ضربه بزنید. اطلاعات منتشر شده با توجه به اندروید شما متفاوت است. به عنوان مثال در نسخه قدیمی اندروید مانند Marshmallow و نوقا، احتمالا گزینه Screenرا مشاهده خواهید کرد که میزان مقدار مصرف باتری توسط صفحه نمایش دستگاه و نور پس زمینه است. شما می توانید مصرف باتری صفحه را با خاموش کردن روشنایی صفحه نمایش یا کم کردن نور آن کاهش دهید.

در اندروید اوریو، منوی باتری بسیار متفاوت است. همانند تصویر پایین گزینه Screen usage را مشاهده می کنید که میزان درصد استفاده از باتری توسط برنامه ها نشان داده شده است.

 

راه حل برای رفع این مشکل

همانطور که اشاره شد سرویس های خدمات گوگل پلی منجر به مصرف بیش از اندازه انرژی باتری می شوند بنابراین باید کاری کنید تا انرژی باتری توسط این سرویس ها کمتر استفاده شود. برای راه حل این مشکل باید ابتدا به سراغ برنامه هایی بروید که بیشتری میزان مصرفی را دارند. لوکیشن (Location) یکی از آن برنامه هاست. زمانی که برنامه ای موقعیت شما را می خواهد آن را از خدمات گوگل پلی درخواست می کند و گوگل پلی هم سخت افزار جی پی اس شما را فعال و مکان دقیقتان را محاسبه می کند. فرکانس های جی پی اس مقدار کمی از پاور باتری شما استفاده می کنند و بخش زیادی از آن توسط سرویس خدمات گوگل پلی مصرف می شود.

برای کاهش مصرف باتری مرتبط با خدمات لوکیشن، تنظیمات دستگاه و سپس Location بروید. (در دستگاهایی با اندروید 8 برای رفتن به قسمت لوکیشین باید تنظیمات و بعد Security را طی کنید.)  و پس از آن حالت «Battery Saving» را تغییر دهید. این کار از فعال کردن سخت افزار جی پی اس زمانی که برنامه لوکیشن را در خواست می کند توسط خدمات گوگل پلی جلوگیری می کند. البته می توانید به طور کامل قابلیت ردیاب لوکیشین را از اینجا غیرفعال کنید. اگر به ردیاب لوکیشین نیاز پیدا کردید مجددا به این صفحه برگردید و حالت high-accuracy را فعال کنید.

اگر پس از تنظیمات لوکیشین همچنان Google Services از باتری دستگاه مصرف می کند. می توانید از روش دیگری را برای کاهش مصرف باتری خود استفاده کنید. باید به تنظیمات رفته و وارد بخش Accounts شوید و با ضربه زدن روی دکمه منو، Auto-sync Data  را غیرفعال کنید.

اگر از سیستم عامل اوریو استفاده می کنید برای غیرفعال کردن این بخش به تنظیمات و سپس User & Accounts بروید در این قسمت در پایین صفحه گزینه Auto-sync Data را خواهید دید.

شایان به ذکر است، اندروید همگام سازی خودکار داده ها در پس زمینه را متوقف می کند و دیگر نمی توانید از ایمیل های جدید در حساب جمیل خود آگاه شوید بنابراین مجبور خواهید بود برنامه Gmail را باز و اجرا و به طور دستی همگامسازی کنید.

Google Services  نباید باعث مصرف باتری شود اگر روش های مذکور را انجام دادید و همچنان شاهد ایت مشکل بودید، احتمالا یک باگ در اندرویدتان وجود دارد.

برای حل این مشکل باید دستگاه خود را ریست تنظیمات کارخانه کنید. برای انجام این کار به تنظیمات گوشی می روید و وارد بخش Backup & reset شوید و سپس گزینه Factory data reset را انتخاب کنید.

در اندروید ورژن اوریو برای ریست گوشی باید مراحل زیر را طی کنید.

Settings > System > Reset > Factory Data Reset

1 دیدگاه دربارهٔ «Google Play Services چیست و چرا باتری گوشی را خالی می کند؟;

  1. من خودم به شخصه این موضوع را امتحان کردم که اگر گوگل پلی سرویس را آپدیت نکنم و هیچ اکانت گوگلی روی دستگاهم نباشد هیچ مشکلی از لحاظ سرعت اجرای برنامه ها و باتری نخواهم داشت
    مثال عینی آن برای من افتضاح اجرا شدن بازی کلش رویال روی دستگاهم بود که بعد از ریست کردن دستگاه و آپدیت نکردن گوگل پلی سرویس به راحتی بازی اجرا میشد
    باور کنیدکه این کار روی دستگاه های قدیمی معجزه میکنه!

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید