11 مورد از ویژگی‌های افراد باهوش و موفق

انسان‌ها دارای توانایی‌های متعددی هستند که یکی از آن‌ها هوش است. هوش یک نوع توانایی از نوع ذهنی است که مهمترین قابلیت آن، یادگیری است. همچنین در کنار یادگیری، توانایی استدلال، حل مسائل مختلف، برنامه ریزی کردن نیز به هوش انسان بستگی دارد.

در طول زمان بسیاری از آدم‌ها معتقد بودند که آدم‌های با هوش متوسط نسبت به دیگر افراد بیشتر هستند، اما با گذشت زمان مشخص شد که آدم‌های باهوش هم کم نیستند بلکه در برخی از مکان‌ها بیشتر از سایر افراد هستند و آن هم به این خاطر است که این افراد از نظر خودشان به مانند بقیه‌ی افراد دارای هوش معمولی هستند و تفاوتی با دیگر افراد ندارند.

در این مقاله به بیان چند مورد از ویژگی‌های انسان‌های باهوش می‌پردازیم.

آدم‌های باهوش چه ویژگی‌هایی دارند؟

شب بیدار

طبق تحقیقات انجام گرفته، مشخص شده است که این گونه افراد شب‌ها تا دیر وقت بیدار می‌مانند و روی کارهایشان تمرکز می‌کنند. در اصل این افراد در شب از حداکثر کارایی خود استفاده می‌کنند. این افراد به طور معمول شب را زمان مناسب‌تری برای انجام امور خود می‌دانند. البته توجه داشته باشید که صرفاً بیدار ماندن در شب از شما یک آدم باهوش نمی‌سازد.

دارای شخصیت ساکت

بیشتر افراد فکر می‌کنند که اگر فردی ساکت باشد، در واقع یک درونگرا است و از روابط اجتماعی ضعیفی برخوردار است. اما این تفکر در مورد انسان‌های باهوش درست نیست.

افراد باهوش معمولاً سعی می‌کنند از وقتشان به صورت کامل استفاده کنند و به همین خاطر ترجیح می‌دهند که در گوشه‌ای ساکت، به حل امور و مسائلشان برسند. اگر در جمعی حضور دارند، تمام توجه‌شان معطوف به صحبت‌های طرف مقابلشان می‌شود و بعد از شنیدن حرف‌ها فکر می‌کنند و سپس آماده‌ی پاسخ می‌شوند.

عدم فرار از مشکلات

این افراد به خاطر سنجیده عمل کردن در کارهایشان کمتر دچار مشکل می‌شوند و در صورتی که مشکلی به وجود بیاید سعی می‌کنند تا آن را زودتر حل کنند و نمی‌گذارند مشکلاتشان زیاد شود.

در صورت بروز چند مشکل با هم، در ابتدا آن‌ها را اولویت‌بندی می‌کنند و سپس برای آن‌ها راه حل پیدا می‌کنند.

به همین خاطر بیشتر از اینکه از مشکلات فراری باشند، بیشتر مشتاق حل کردن مشکلات و چالش‌هایی هستند که در زندگی‌شان رخ می‌دهد.

دارای دوستان باهوش و خلاق

دوست‌های هر انسان نشان دهنده‌ی شخصیت آن فرد است. از این رو آدم‌هایی که صاحب هوش استثنایی هستند، سعی می‌کنند افرادی را به عنوان دوست انتخاب کنند که مثل خودشان دارای هوش و خلاقیت باشند. البته این بدان معنا نیست که اگر شما یک یا چند دوست باهوش دارید پس شما هم باهوش هستید. در مواقعی اگر ۸۰% دوستان شما، دارای هوش و خلاقیتی باشند، احتمالاً شما هم جزو افراد باهوش محسوب می‌شوید.

تلاش در جهت تکامل

هوش زیاد را از روی ظاهر و حرف‌های فرد نمی‌توان تشخیص داد اما می‌توان آن را از نحوه‌ی رفتار فرد با خودش را تا حدودی فهمید. افراد باهوش همیشه به دنبال حل مسائل و در کنار آن تکامل خود هستند. به همین خاطر است که شما در هر بار ملاقات این گونه افراد، متوجه پیشرفت‌ها و تغییرات در این گونه افراد می‌شوید. این گونه افراد به طور مداوم به دنبال کمال هستند و تمام سعی‌شان این است که در بهترین حالت ممکن خود باشند؛ برای داشتن فن بیان خوب تلاش می‌کنند و ساعت‌های متعددی را به تمرین کردن می‌پردازند.

نقد خود

اکثر اوقات با افراد خودشیفته برخورد داشته‌ایم و به طور عینی دیده‌ایم که این افراد همیشه در حال ستایش خود هستند و تمام خوبی‌ها درون آن‌هاست و دیگران دارای شخصیت خوبی نیستند. در مقابل این گونه افراد، افراد باهوش قرار می‌گیرند، کسانی که به جای فخر فروشی به دنبال رفع نواقص و عیب‌های خود هستند و جای اینکه به بقیه گیر بدهند خودشان را اصلاح می‌کنند.

علاقه به آگاهی

افراد باهوش همیشه به دنبال جدیدترین اخبار در اکثر زمینه‌ها هستند و سعی می‌کنند اطلاعات خود را به روز نگه دارند. در تلاش هستند تا اخبار و اطلاعاتی را که مربوط به زندگی‌شان می‌شود را دنبال کنند و در جهت بهبود وضعیت زندگی خود از آن‌ها استفاده کنند.

همیشه و همه وقت در حال یادگیری هستند و به جای اینکه بیکار یه جا بنشینند، به جمع آوری کردن اطلاعات جدید و افزایش دادن مهارت‌هایشان می‌پردازند.

انجام کارها به طور پیوسته

یکی از شاخص‌های خوب جهت شناخت افراد باهوش، فعالیت همیشگی و انجام همزمان چند پروژه با هم است. این افراد در کنار فعالیت‌های اصلی خود، به باشگاه می‌روند، سعی در یاد گرفتن آشپزی دارند، تعمیرات مختلف وسایل خانه را یاد می‌گیرند، اهل مطالعه کتاب هستند و … .

پرسش سوال‌های متناسب با زمان و مکان مناسب

هنگامی که شما با افراد باهوش در حال صحبت هستید، متوجه خواهید شد که این افراد با تمام وجود به حرف‌های شما گوش می‌دهند، وسط حرفتان نمی‌پرند، با انجام کارهایی بحث را از مسیر اصلی‌اش خارج نمی‌کنند و در وقت مناسب به صحبت‌ها و سوال‌های شما پاسخ می‌دهند که همین کار باعث لذت بردن شما از مکالمه با این گونه افراد می‌شود.

فکر نکردن به هوش‌ بالای خود در برابر دیگران

طبق اثری علمی به نام دانینگ کروگر، به طول معمول افرادی که دارای سطح هوش و شایستگی پایینی هستند، در بیان کردن توانایی‌های خود زیاده گویی می‌کنند؛ این در حالی است که افراد باهوش دقیقاً عکس این افراد هستند و همیشه خود را دست کم می‌گیرند.

این دست کم گرفتن به این دلیل است که هر چقدر فردی دارای سطح هوشی بالا باشد، بیشتر به نواقص و فاصله داشتنش از کمال می‌اندیشد و همین باعث دست کم گرفتن و عدم رضایت از خود می‌شود. در نتیجه فرد باهوش همیشه در تلاش است تا این فاصله و نواقص را از بین ببرد و به کمال برسد.

عدم اعتقاد به شانس

افراد با هوش بالا کمتر به شانس اعتقاد دارند، چون آن‌ها به خوبی می‌دانند وقتی شخص موفق می‌شود که تمام تلاشش را بکند و کار درست را به بهترین نحو انجام دهد.

آدم‌های باهوش معمولاً اشخاصی با برنامه، سخت‌کوش و همیشه در حالت آماده باش برای استفاده کردن از فرصت‌های خوبی که نصیب آن‌های می‌شود هستند. این افراد به جای انتظار برای شانس و کمک بقیه‌ی افراد، خودشان دست به کار می‌شوند و آن کار را سریع و به صورت کامل انجام می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید