آموزش حل مشکل مصرف بالای شارژ دستگاه توسط Google play services

آیا Google Play Services (خدمات گوگل پلی) باعث تخلیه باطری گوشیتان می‌شود؟

بله؛ به نظر می‌رسد این مشکل هنوز هم مشکلی رایج است. گزارش‌های فراوانی به دست رسیده دال بر این که برنامه Google Play Services در دستگاه‌های مختلف و از اندروید کیت‌کت گرفته تا اریو، شارژ گوشی را می‌خورد. بیایید روی این مشکل تحقیق کنیم و ببینیم اشکال از کجاست. در ادامه، نحوه حل آن را نیز برایتان شرح خواهیم داد.

امروزه گوشی‌های هوشمند نسبت به آن دوران خوش قدیم که می‌شد تا یک هفته با یک بار شارژ از گوشی نوکیا کار کشید، عمر باطری‌هایشان بسیار کوتاه‌تر شده است. دلایل مختلفی برای بیان چرایی این قضیه وجود دارد. همان صفحه‌نمایش بزرگ و زیبایی که به آن خیره می‌شوید، برای صبحانه و شام و ناهارش شارژ مصرف می‌کند. تمام آن داده‌هایی که به گوگل می‌فرستید، جی‌پی‌اس گوشی و باقی نرم‌افزارهای پیچیده‌تری که در گوشی اجرا می‌شوند، همه‌شان تشنه انرژی هستند! البته گه‌گاهی راه‌هایی برای حفظ درصد شارژ وجود دارد که می‌توانند مسئله نیاز به شارژ کردن دستگاه را تغییر دهند.

بیاید کار را با بررسی معمول‌ترین باطری‌خورها و راه‌حل‌هایی که می‌توانند ترمز آن‌ها را بکشند، شروع کنیم.

  • از باطری گوشیتان مراقبت کنید
  • آیا واقعا Google Services مقصر است؟
  • آیا برنامه دیگری مقصر است؟
  • تنظیم کردن سیستم اندروید برای ذخیره شارژ

باطری گوشیتان نیاز دارد با احترام با او رفتار کنید!

به قول معروف، پیشگیری بهتر از درمان است. باطری‌های گوشی‌های هوشمند به مرور زمان کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهند، منتهی می‌توان با نشان دادن کمی توجه از خود، عمر آن‌ها را طولانی‌تر کرد. برای نشان دادن عشق خود به باطری گوشیتان، دو قانون ساده زیر را سر لوحه قرار دهید:

  1. وقتی وقتش را دارید، باطری گوشیتان را به آهستگی شارژ کنید (یعنی از قابلیت‌های شارژ سریع یا Fast Charge استفاده نکنید).
  2. همیشه تلاش کنید شارژ گوشیتان را بین 40 تا 80 درصد نگه دارید.

نحوه آگاهی پیدا کردن از مقصر بودن یا نبودن Google Play Services

دلیل آن که Google Play Services می‌تواند متهم این قضیه باشد، این است که برای برنامه‌های بسیاری، این برنامه کلید ورودی به جهان گوگل است: جیمیل‌ها را به برنامه‌های پست، تنظیمات نقشه‌ها و موقعیت‌های مکانی را به برنامه‌های نقشه‌یاب، تبلیغات را به برنامه‌های تبلیغ‌دار و… منتقل می‌کند.

در صورتی که گوشی مورد اعتمادتان ناگهان دچار مشکل عمر باطری وخیمی شده است، Google Play Services می‌تواند متهم این قضیه باشد. البته که باطری‌ها به مرور زمان رو به زوال می‌گذارند، اما این مسئله، فرایندی تدریجی است: به جز در شرایطی که خیلی بدشانس باشید؛ قطعاً باطری‌ای که تا دیروز روبه‌راه بوده باشد، روز بعد یک دفعه سه برابر زودتر از قبل شارژش خالی نمی‌شود!

راه ساده برای آگاهی یافتن از این که آیا Google Play Services در حال خالی کردن باطری دستگاهتان می‌باشد یا خیر، این است که به بخش Battery در برنامه Settings (تنظیمات) گوشی بروید. همانطور که می‌توان در اسکرین‌شات پایین نیز مشاهده کرد، روی Battery usage کلیک کنید. با این کار پر مصرف‌ترین مصرف‌کنندها نشان داده می‌شوند. در اکثر موراد، گزینه Screen، باید مورد شماره یک فهرست باشد؛ که البته با عقل جور در می‌آید، چراکه صفحه‌نمایش تشنه‌ترین بخش دستگاه به انرژی است. اگر Google Play Services انرژی بیش‌تری از صفحه‌نمایش یا سیستم اندروید استفاده می‌کرد، قطعاً یک جای کار می‌لنگد. در اسکرین شات سمت راستی واقع در پایین، می‌توانید فهرست مصرف‌کننده‌های انرژی را مشاهده کنید.

چرا Google Play Services همچین کاری می‌کند و نحوه حل این مشکل چیست؟

چند دلیل برای این که چرا Google Play Services در حال استفاده بیش از حد از انرژی است، وجود دارد. ما با گزارش‌هایی از خورده‌شدن شارژ گوشی در نسخه‌های مختلف اندروید از کیت‌کت گرفته تا اریو و همچنین روی دستگاه‌هایی که سیستم‌عامل CyanogenMod یا OxygenOS رویشان نصب است، برخورد کرده‌ایم.

با توجه به تنوع بالایی که وجود دارد، واضح است که فقط یک راه حل نیز برای حل تمام مشکلات هر دستگاهی وجود ندارد. منتهی چند چیز وجود دارند که می‌توان آن‌ها را بررسی کرد.

مانند هر مشکل دیگری، ما فرض را بر این می‌گذاریم که قبلاً ریبوت کردن دستگاهتان را امتحان کرده‌اید و گوشیتان بروز‌ترین نرم‌افزار و فریمور موجود را دارد. اگر اینطور نیست، ابتدا این کارها را انجام دهید. چنین کارهایی معمولاً هر نوع مشکلی را حل می‌کنند.

آیا Google Play Services گوشیتان بروز است؟

می‌دانیم چنین چیزی ممکن است غیر عقلانی به نظر برسد – مخصوصاً در صورتی که پس از بروزرسانی Google Play Services به مشکل تخلیه باطری بر خورده باشید – منتهی گاهی اوقات برای حل این مشکل، باید نسخه Play Services را بروز کنید.

در صورتی که خود آخرین نسخه دانلودشده خدمات گوگل پلی باعث مشکل شده است، پس ارزشش را دارد بررسی کنید ببینید آیا نسخه آزمایشی جدیدی در دسترس است یا نه. چند وقت پیش در ماه نوامبر، کاربران پیکسل و وان‌پلاس توانستند با نصب یک نسخه آزمایشی از Google Play Services، تخلیه شدید باطری را متوقف کنند.

آیا Play Services به خاطر این که اکانت‌های متعددی دارید، باطری گوشیتان را تخلیه می‌کند؟

وظیفه اصلی Google Play Services این است که چیزهای مورد نیاز را در پس‌زمینه دستگاه دانلود کند. این چیزها ممکن است ایمیل‌ها یا تبلیغات برنامه‌ها، نوتیفیکیشن‌ها یا بررسی موقعیت مکانی گوشی به منظور فعال کردن یک رویداد Google Now باشند.

در صورتی که دستگاهتان به حساب‌های گوگل متعددی متصل باشد، مثلا به این خاطر که یک حساب شخصی و یک حساب کاری دارید، در این صورت بله، Google Play Services باید تمام آن کارها را برای هر یک از حساب‌ها انجام دهد.

آیا یک برنامه شخص ثالث در حال سو استفاده از Google Play Services است؟

اگر تخلیه باطری دستاوری تازه رخ‌داده باشد، ممکن است مشکل نه به خاطر Play Services بلکه به خاطر یکی از برنامه‌هایی باشد که از آن استفاده می‌کند. بوت کردن دستگاه به حالت ایمن را امتحان کنید. اگر مشکل باطری برطرف شود، نشانه آشکاری است که مشکل تخلیه باطری توسط Google Play Services در واقع به خاطر یکی از برنامه‌های شخص ثالث است.

آیا گوگل دچار خطای همگام‌سازی شده است؟

ارور همگم‌سازی (Sync) زمانی رخ می‌دهد که گوگل تلاش می‌کند داده‌ها را همگام کند اما به این خاطر که مثلا نمی‌تواند به یک سرور خاص متصل شود، نمی‌تواند این کار را انجام دهد. وجود مشکل در داده‌ها نیز می‌تواند باعث خطای همگام‌سازی شود. برای مثال، اگر در مخاطبین، تقویم یا جیمیل اشکالی وجود داشته باشد که باعث شود گوگل مدام اقدام به همگام‌سازی داده‌های دستگاه با سرورهای گوگل کند و هر بار شکست بخورد، خطای همگام‌سازی رخ داده است.

حذف و اضافه کردن دوباره حساب‌ها می‌تواند خطاهای سمج همگام‌سازی را برطرف کند منتهی قبل از انجام این کار، یک کار دیگر را هم امتحان کنید. از تنظیمات، Mobile Data را برای یک دقیقه خاموش و دوباره روشنش کنید.

آیا مشکل، به خاطر GPS است؟

وقتی برنامه‌ای به موقعیت شما نیاز پیدا می‌کند، از طریق Google Play Services، که اطلاعات را با استفاده از سخت‌افزار GPS دستگاه به دست می‌آورد، درخواست خود را بیان می‌کند. اگر نمی‌دانستید، حالا بدانید که استفاده از GPS شارژ بسیار زیادی مصرف می‌کند و از آنجایی که Play Services این فرایند را تسهیل می‌کند، ممکن است در حالی که GPS متهم واقعیست، اینطور به نظر برسد که خدمات گوگل پلی در حال مصرف باطری است.

در صفحه مصرف باطری (Battery usageکه نحوه دسترسی به آن را پیش‌تر نشانتان دادیم، روی Google Play Services کلیک کنید. صفحه را پایین بکشید تا به Location برسید و سپس روی آن کلیک کنید. مانند آنچه که در اسکرین‌شات سمت چپی واقع در زیر، نشان داده شده است.

آیا اموجی‌ها باعث این مشکل شده‌اند؟

این مورد عجیب به نظر می‌رسد، اما بعضی کاربران گزارش کرده‌اند که وقتی در نام مخاطبین از اموجی استفاده می‌کنند، خطای همگام‌سازی رخ می‌دهد: گوگل از این کار خوشش نمی‌آید و این کار ممکن است باعث گیر کردن فرایند همگام‌سازی شود.

آیا از برنامه‌های باطری‌خور زیادی استفاده می‌کنید؟

هدف برنامه‌های Task Killer (برنامه‌کش‌ها) این است که فرایند‌های ناخواسته را غیر فعال کنند – که البته این کار را انجام می‌دهند – منتهی گاهی اوقات نتیجه بستن اجباری یک برنامه یا عملیات این می‌شود که آن عملیات پس از بسته شدن، دوباره فوراً شروع به کار می‌کند. بدین طریق قضیه به اینجا ختم می‌شود که گوشی حتی سخت‌تر از پیش کار می‌کند. امتحان این یکی بسیار آسان است: Task Killerتان را غیر فعال کنید و ببینید این کار چه تأثیری روی شارژ باطری می‌گذارد.

آیا نرم‌افزار امنیتی‌ای روی گوشیتان در حال اجرا است؟

نرم‌افزارهای امنیتی یک تأثیرهایی روی شارژ باطری می‌گذارند، چراکه همیشه فعال هستند. مانند ویندوز، قضیه آلوده شدن به بدافزار در سیستم اندروید را نیز خیلی بزرگ کرده‌اند: اگر از منابع مشکوک برنامه‌ای دانلود نکنید و پیوست‌های ناخواسته را باز کنید، ریسک آلوده شدن دستگاه به بدافزار بسیار پایین است. همانطور که برای task killer انجام دادید، نرم‌افزار امنیتی گوشیتان را نیز غیر فعال کنید و ببینید چه اتفاقی می‌افتد.

تنظیمات گوشی را طوری تغییر دهید که خود سیستم اندروید امکان ذخیره شارژ باطری را داشته باشد

همانطور که ممکن است قبلاً در اسکرین‌شات‌های بخش مصرفی دستگاه که در بالا گذاشتیم، متوجه شده باشید، صفحه‌نمایش یکی از پرمصرف‌ترین مصرف‌کننده‌های انرژی در یک گوشی هوشمند است. البته می‌توانید با کاهش روشنایی صفحه‌نمایش، مقدار انرژی مورد استفاده آن را کاهش دهید. امروزه بسیاری از گوشی‌ها در بخش روشنایی خود، یک گزینه auto (خودکار) دارند، منتهی برای گرفتن بهترین نتیجه، بهتر است خودتان آن را تغییر دهید. برای بهینه‌سازی حداکثری شارژ، تا جایی که امکان دارد روشنایی صفحه‌نمایش را – البته با حفظ کاربردی بودن! – پایین بیاورید. البته در طول ساعات روز، به روشنایی بیش‌تری نیاز خواهید داشت منتهی گمان نمی‌کنیم نیاز آنچنانی‌ای به حداکثر روشنایی گوشی وجود داشته باشد.

اگر با یک سری برنامه‌های خاص که خودشان کنترل روشنایی گوشی را به دست می‌گیرند یا صفحه‌نمایش گوشی را برای مدت‌زمان طولانی‌ای روشن نگه می‌دارند، به مشکل برخورده‌اید، پیشنهادی برایتان داریم. برنامه Caffeine را از گوگل‌پلی دانلود کنید، این برنامه تنظیمات صفحه‌نمایش را برای آن برنامه‌های خاص لغو می‌کند.

چند نکته دیگر درباره ذخیره شارژ باطری

Play Store تا خرخره با برنامه‌هایی که قول افزایش عمر باطری گوشیتان را می‌دهند پر شده است. پیشنهاد ما همیشه استفاده از منابعی به جز این برنامه‌های شخص ثالث بوده است. در میان تولیدکنندگان، شرکت‌های هوآوی، سونی و ایسوز، حالت‌های ذخیره انرژی و ابزارهای بهینه‌سازی متنوعی ارائه می‌دهند. این قابلیت‌ها به لطف اینکه به عنوان برنامه‌های خود سیستم، در گوشی همگام شده‌اند، تغییرات قابل توجهی به وجود می‌آورند.

در آخر، در صورتی که تا جای ممکن گوشی خود را بهینه‌سازی کردید ولی باز هم از شارژ باطری مناسبی برخوردار نشدید، شاید واقعاً زمان آن رسیده باشد که به فکر خرید یک پاوربانک بیافتید. این شارژرها می‌توانند پیش از آنکه نیاز به شارژ دوباره پیدا کنند، چندین مرتبه برای گوشیتان شارژ اضافه مهیا کنند. قطعاً حمل کردن یک تکه آجر اضافی در کیفتان کار دشواری است، منتهی در زمان‌هایی که واقعا نیازمند شارژ کردن گوشی هستید، می‌توانند ناجیان زندگیتان باشند.

1 دیدگاه دربارهٔ «آموزش حل مشکل مصرف بالای شارژ دستگاه توسط Google play services;

  1. درود بر شما. برنامه “خدمات گوگل پلی” داده بسیاری از من مصرف میکند. 1.یکبار داده مصرفی در پس زمینه این برنامه را خاموش کردم. 2.یکبار دیگر بروزرسانی خودکار برنامه ها را بستم.3. بار دیگر همه حسابهای جیمیل بجز حساب اصلی را بستم. هر بار مصرف داده “خدمات گوگل پلی” کم میشد اما کمتر از نیم ساعت دوباره به حالت قبل برمیگشت :و با اینکه همه آنچه در بالا گفتم بسته بود باز داده اضافی میخورد. مشکل کجاست؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید