9 راه ضروری برای محافظت از هویت شما

سرقت هویت می تواند نتایجی غیر قابل پیش بینی داشته باشد. نتایجی نظیر از دست دادن دسترسی به اطلاعات مالی یا تصاحب اموال شما توسط فردی دیگر. یا حتی ممکن است پایان این داستان با دستگیری شما همراه شود! اما چگونه می توان از این دست اتفاقات احتمالی جلوگیری کرد؟

اینجا نکاتی را با شما در میان میگذاریم تا از شر سارقین اطلاعات در امان باشید. هیچ یک از این روش ها تضمین قطعی برای در امان ماندن از سارقینی که هدف اصلی آنها بدست آوردن اطلاعات شماست نمیباشد، ولی حداقل کمک میکند تا هویت شما به راحتی در دسترس دیگر افراد نباشد، در ادامه با مای ترفند همراه باشید.

خرد کردن، خرد کردن و خرد کردن

هیچ وقت اسناد خود مانند قبوض، اسناد بانکی، شناسنامه یا هر سندی که حاوی اطلاعات شخصی شماست را دور نیاندازید. یک خردکن خانگی تهیه کرده و هرگاه احساس کردید به سندی نیاز ندارید، قبل از دور انداختن آنرا خرد کنید.

دستگاه خرد کننده اسناد و مدارک

از مدارک خود به خوبی محافظت کنید

شما همیشه به مدارک مهمی مانند گواهی تولد، قبوض مالیاتی، مدارک شناسایی یا امثالهم نیاز ندارید. بهتر است مدارکی از این قبیل را داخل گاوصندوقی امن داخل منزل نگهداری کنید. گزینه ای که شاید بهتر از صندوق امانات بانکی باشد. محتویات داخل صندوق امانات هیچگاه بیمه نشده اند و بانک ها عادت به باز کردن محتویات صندوق بدون اطلاع صاحب آن دارند.
برای اسناد الکترونیکی بهتر است از نرم افزار هایی که رمز عبور قدرتمند دارند استفاده کنید. با استفاده از یک نرم افزار امنیتی قوی، در صورت دسترسی افراد به رایانه شخصی شما، قادر به دستیابی به اطلاعات شما نخواهند بود.

ایمن سازی رمز های عبور

قطعا وجود نقص ایمنی در هر سایت میتواند منجر به درز اطلاعات شخصی شما به بیرون شود، ولی با کمی دقت میتوان خسارات ناشی از ضعف رمز عبور را به حداقل رساند. با کارهای کوچکی مانند استفاده از رمز عبور منحصر به فرد برای هر سایت، استفاده از اعداد در رمز عبور و یا به کار بردن حروف بزرگ و کوچک برای پسورد ها. همچنین استفاده از یک نرم افزار password manager برای مدیریت رمز های عبور پیشنهاد میشود.

قرار نیست همه اطلاعات شخصی شما را بدانند

هنگام شروع قرارداد یا افتتاح حساب هایی مانند بیمه یا … شاید سخت باشد که بخواهید اطلاعات را در اختیار کارشناس مورد نظر قرار ندهید، ولی باید به شما بگوییم که در چنین موقعیت هایی سکوت کنید و پس از تحقیق در مورد قانونی بودن فرد یا شرکت مذکور، اطلاعات شخصی خود را عنوان کنید.

گول نخورید!

این که یک کارشناس از طرف شرکت پشتیبانی بخواهد مشکل شما را حل کرده و شما را راهنمایی کند بسیار خوب است، ولی گول نخورید.
هنگامی که فردی به بهانه پشتیبانی از رایانه شما، با شما تماس میگیرد ممکن است ادعا کند که برای عیب یابی نیاز به دسترسی به رمز عبور شما یا برقراری remote access به سیستم شما دارد، اما این قضیه میتواند دردسر هایی را به دنبال داشته باشد. هشیار باشید!

تلفن همراه خود را قفل کنید

تلفن همراهی که در جیب شماست، رویایی ست برای یک سارق اطلاعات. تلفنی که شامل تمام ایمیل ها، تصاویر شخصی و تمام نرم افزار های شبکه اجتماعی که به احتمال زیاد در همه آنها log in هستید. هنگامی که قفل تلفن شما باز است به اطلاعات مخاطبین خود دسترسی دارید و زمانی که تلفن همراه شما در اختیار فرد غریبه باشد، این موضوع برای او نیز صادق است. پس شما قطعا به یک روش احراز هویت قدرتمند برای ورود به تلفن همراه خود نیاز دارید.
یک پین 4 حرف یا قفل swipe کافی نیست؛ بهترین روش استفاده از یک روش احراز هویت بیومتریک مانند اثر انگشت یا الگوریتم بازگشایی توسط سیستم تشخیص چهره ( مانند چیزی که در آیفون X شاهد هستیم ) است. الگوریتمی که توسط یک رمز عبور قوی حمایت می شود.

سیستم امنیتی آیفون 10 بازکردن قفل با تشخیص چهره

طعمه فیشینگ نشوید

کلمه فیشینگ یا phishing از عبارت Password Harvesting Fishing به معنای “بدست آوردن رمز عبور از طریق طعمه” بوده و یکی از حملات مبتنی بر مهندسی اجتماعی است که با گول زدن و فریب دادن یک کاربر از پیش تعیین شده یا گروهی از کاربران به صورت هدف دار، اطلاعات حساس وی مانند رمز های عبور، اطلاعات حساب بانکی، اطلاعات شخصی و اجتماعی و… هدف را بدست آورده و با استفاده از آنها، کار مورد نظر خود را انجام می دهد.
وبسایت های فیشینگ با تقلید از ظاهر سایت های بانکی یا دیگر سایت های حساس سعی بر این دارند که نام کاربری و رمز عبور طعمه مورد نظر را دریافت کنند. حتی ممکن است در این پروسه دریافت اطلاعات، شما را به سایت اصلی نیز منتقل کنند تا به چیزی مشکوک نباشید.
هنگامی که شما یک ایمیل از طرف بانک خود دریافت کردید، روی هیچ لینکی کلیک نکنید. قبل از هر کاری ابتدا وارد سایت بانک خود شوید و به دنبال یک آدرس HTTPS امن بگردید و با تطبیق آدرس با ایمیل دریافتی، مطمئن شوید که ایمیل واقعا از طرف بانک ارسال شده است. در این مواقع اگر هشداری از آنتی ویروس خود مبنی بر جعلی بودن سایت دریافت کردید، از سایت مذکور دور بمانید.

از نرم افزار های امنیتی استفاده کنید

هر لپتاپ یا رایانه خانگی برای در امان ماندن از خطرات احتمالی نیاز به یک آنتی ویروس قدرتمند یا مجموعه نرم افزار های امنیتی دارد. نرم افزار های امنیتی کمی هستند که قابلیت ضد سرقت را به همراه دارند، اما در مقابل شما می توانید نرم افزار هایی را پیدا کنید که بطور اختصاصی برای قفل کردن و یا حتی پیدا کردن لپتاپ های گم شده کاربرد دارند. محصولات امنیتی موبایل بیشتر تمایل به ترکیب آنتی ویروس ها و نرم افزار های ضد سرقت و ارائه آن تحت عنوان یک پکیج امنیتی دارند. هرچند دستگاه های اندرویدی به خودی خود بسیار آسیب پذیرند اما هر دستگاهی امکان گم شدن دارد، پس نرم افزار های امنیتی را فراموش نکنید.

از اشتراک گذاری بیش از حد پرهیز کنید

اشتراک گذاری تصاویر و فایل ها با دوستان خود امری جذاب و خیلی طبیعی به نظر می رسد، اما در این میان مراقب سارقینی که در کمین شما هستند باشید. سارقینی که منتظر کوچک ترین سرنخ هایی برای شروع دزدی اطلاعات شما هستند. هنگام اشتراک گذاری فایل ها و تصاویر خود مطمئن شوید که فایل مورد نظر کاملا ایمن میباشد و امکان درز اطلاعات شخصی وجود ندارد. همانطور که سرویس های شبکه اجتماعی روز به روز در حال تغییر و بهبود هستند، شما نیز سعی کنید با به روز نگه داشتن سطح ایمنی از شر دوستان خلافکار(!) در امان باشید.

 

در این مقاله سعی کردیم گلچینی از راه کارها و ترفندهایی که امنیت شما را در فضای مجازی و حقیقی را برای شما شرح دهیم، اگر شما هم تجربه هایی در مورد به خطر افتاد اطلاعات شخصی دارید در بخش نظرات همین مطلب بگویید.

دیدگاهتان را بنویسید