7 مرحله ضروری برای ایجاد امنیت در مرورگر کروم دستگاه اندروید

در سیستم های عامل اندروید، مرورگر کروم آنچنان امنیت مناسبی ندارد. بسیاری از گزینه های امنیتی از همان ابتدا به طور پیش فرض غیر فعال هستند. اما تنظیماتی وجود دارند که با اعمال آن ها می توانید امنیت کروم را در دستگاه اندروید خود افزایش دهید. در این مطلب ۷ مرحله ضروری برای اعمال تنظیمات مناسب معرفی می شوند.

فعال کردن Do Not Track

سایت ها روی دستگاه شما کوکی(Cookies) می گذارند. این کار به آن ها اجازه می دهد فعالیت شما در تمام محیط اینترنت را دنبال کنند. اما اگر این ویژگی را فعال کنید، کروم از سایت هایی که بازدید می کنید درخواست می‌کند تا فعالیت شما را ردگیری نکنند.

قاعدتاً، این کار باعث می‌شود سایت ها کوکی ها را ردگیری نکنند. اما سایت ها به هیچ وجه مجبور نیستند به این درخواست شما پاسخ مثبت بدهند.

البته مرورگر فایرفاکس به هیچ وجه اجازه ردگیری کوکی ها را به سایت ها نمی دهد، حتی اگر آن ها درخواست Do Not Track Me را نادیده بگیرند. برای مقایسه سایر عملکردهای کروم و فایرفاکس، این مطلب را مطالعه کنید.

اگر بخواهیم به نیمه پر لیوان نگاه کنیم، باید بگوییم تقریبا تمام سایت های جریان اصلی به این درخواست شما احترام می گذارند.

نحوه فعال کردن این قابلیت:

  • کروم را باز کنید.
  • روی «سه نقطه» کلیک کنید.
  • از منوی باز شده Settings را انتخاب کنید.
  • مسیر Advanced > Privacy را دنبال کنید.
  • روی Do Not Track کلیک کنید.
  • روی کلید مربوطه کلیک کنید تا به حالت روشن در بیاید.

روشن کردن Safe Browsing در کروم

سایت هایی که اقدام به نصب بدافزار روی دستگاه شما می کنند، تعدادشان زیاد شده است. گوگل برای حل این مشکل، تکنولوژی Safe Browsing را ارائه داده است. هرگاه وارد صفحه ای شدید که مشکوک به ایجاد مشکل امنیتی بود، روی صفحه نمایشتان هشداری ظاهر می‌شود.

علاوه بر مواقع نصب بدافزار و حملات «فیشینگ»، وقتی که سایتی درخواست نصب نرم افزار ناخواسته ای روی کامپیوتر شما را داشت، این قابلیت، پیام هشداری برای شما می فرستد. در تعریف گوگل، نرم افزار ناخواسته یعنی نرم افزارهایی که در شکل برنامه های سودرسان استتار کرده اند، اما نصب آن ها در واقع تغییرات غیرقابل پیش بینی ای روی کامپیوتر یا دستگاه شما ایجاد می‌کند؛ تغییراتی مانند عوض کردن تنظیمات صفحه اصلی یا تنظیمات مرورگرهای دیگر.

نحوه فعال کردن این قابلیت:

  • کروم را باز کنید.
  • روی «سه نقطه» (More) کلیک کنید.
  • مسیر Settings > Advanced > Privacy را دنبال کنید.
  • خانه کنار بخش Safe Browsing را علامت بزنید.

خاموش کردن Autofill (ذخیره پسوردها)

Autofill برای سیستم های امنیت، یک کابوس به شمار می رود. وقتی این قابلیت فعال باشد شما پسوردها و حتی اطلاعات کارت اعتباری خود را به سایت ها و برنامه ها می دهید. در این شرایط اگر کسی به گوشی شما دسترسی پیدا کند، نه تنها می تواند هویت شما را به سرقت ببرد، بلکه می تواند پول های هنگفتی نیز پرداخت کند؛ در حالی که شما حتی روحتان از این قضیه خبر ندارد.

همچنین حذف کردن کارت ها و پسوردها و اطلاعات قدیمی از روی حساب Autofill، بسیار اهمیت دارد. برای این کار در مرورگر کروم به مسیر More > Settings > Privacy > Clear browsing data > Advanced > Autofill form data بروید.

مدیریت مجوزهای سایت(Site Permissions)

هنگام بازدید از سایت ها، آن ها مجوزهایی برای دسترسی به اطلاعات شما می خواهند. در لیست Site Permissions این درخواست ها مشخص می شوند. این لیست شامل ۱۵ مورد مختلف می‌شود؛ از واضح ترین ها گرفته مانند دوربین و میکروفون، تا موارد ناآشنایی که تقریبا اکثر کاربران اهمیتی به آن ها نمی دهند، مانند JavaScript یا Clipboard.

بعضی از موارد به طور پیش فرض در حالت «اجازه داده شده» قرار دارند. اما، اگر واقعا می خواهید در موقعیتی با امنیت فوق العاده بالا قرار بگیرید، باید تمام آن ها را روی حالت Ask first(قبل از انجام از من بپرس) قرار دهید. هرچند ممکن است غیرفعال کردن همه موارد وسوسه انگیز باشد، اما نباید بدون فکر دست به همچین کاری زد. این کار ممکن است مشکلاتی در کارکرد دستگاه ایجاد کند.

مجوزها در دو بخش گوشی دسته بندی شده اند. بعضی ها را باید با دنبال کردن مسیر Chrome > More > Settings > Advanced > Site Settings اعمال کنید؛ بعضی را نیز با دنبال کردن مسیر Settings > Device > Apps > Chrome > Permissions

مدیریت اختیارات همگام سازی (Sync)

کروم تنها بخشی از زیست بوم عظیم گوگل است. قابل پیش بینی است که کروم بخواهد اطلاعات خود را با دیگر بخش های این زیست بوم به اشتراک بگذارد. این قابلیت از منظر سودمند بودن، مزیت های قابل توجهی دارد؛ اما از زاویه دید سیستم امنیت و حریم شخصی، فاجعه است. با همگام سازی داده ها، خلاءهای امنیتی بسیاری در سیستم شما ایجاد می‌شود.

اگر لپ تاپتان را در اتوبوس جا بگذارید یا تبلتتان را بدون اینکه متوجه شوید بدزدند، نه تنها تمام اطلاعات خود را از دست داده اید، بلکه دیگر فعالیت های آنلاینتان نیز محرمانه و شخصی نخواهند بود.

توصیه ما این نیست که تمام همگام سازی ها را غیرفعال کنید. پیشنهاد ما این است که بین بهره وری و امنیت، به تعادل قابل قبولی برسید. ۱۲۳۱۲۳

برای مدیریت داده های قابل همگام سازی، به مسیر Chrome > More > Settings بروید، روی نام خود کلیک کنید و نهایتا Sync را انتخاب کنید.

غیرفعال کردن Usage Report

به نظر می رسید گوگل داده های شما مربوط به چگونگی جستجوی وب را به اندازه کافی جمع آوری نمی‌کند. به نظر می رسد به همین علت است که مرورگر کروم به طور پیش فرض و خودکار، داده های مربوط به کارکرد و خرابی را به گوگل گزارش می دهد. گزارش دهی خرابی های این مرورگر منطقی به نظر می رسد، اما گزارش دهی کارکرد کمی بیش از حد است.

گزارش نحوه کارکرد شامل اطلاعاتی چون منابع استفاده شده، کلیک کردن ها و کاکرد حافظه می‌شود. از آنجایی که گوگل اطلاعات زیادی درباره این مسائل درز نمی دهد، بهترین راه حل غیرفعال کردن این قابلیت است. برای این کار مسیر Chrome > More > Advanced > Privacy > Usage and crash reports را دنبال کنید. سپس روی کلید مربوطه کلیک کنید تا وارد حالت «خاموش» بشود.

غیرفعال کردن سرویس پیشنهادات (Prediction Services)

کروم برای بالا بردن سرعت جستجو، وقتی که دارید عبارت مورد نظرتان را تایپ می کنید داده هایی search provider می فرستد. به این صورت است که search provider، پیشنهادات و پیش بینی هایی به شما نشان می دهد.

تقریبا همه گمان می کنند گوگل آن پیشنهادات را ارائه می دهد که این یک باور عمومی نا به جا است. هرچند اگر search provider شما گوگل است، در آن صورت بله، این گوگل است که آن پیشنهادات را ارائه می‌کند. اگر برایتان مهم بوده و سرویس جستجوی خود را به یک سرویس جستجوی ایمن تغییر داده اید، دیگر نیازی به نگرانی درباره فرستادن داده ها به منبع وجود ندارد.

برای غیر فعال کردن این سرویس باید به مسیر Chrome > Settings > Advanced > Privacy > Search and site suggestions بروید.

دیدگاهتان را بنویسید