مای ترفند

راهنمای حذف یا غیر فعال کردن Apple ID

قبلاً حذف کردن Apple ID فقط در صورتی ممکن بود که بتوانید به خدمات پشتیبانی شرکت اپل اثبات کنید درخواستتان معتبر است. اما دیگر نیاز به همچین کاری نیست. اپل جدیداً ابزاری با موضوعیت Data and Privacy (داده ها و حریم شخصی) در اختیار کاربران قرار می‌دهد. آن‌ها می‌توانند با این ابزار داده‌های ذخیره شده‌شان توسط اپل را ویرایش یا دانلود کنند. همچنین می‌توانند Apple ID خود را از این طریق حذف یا غیرفعال کنند. در این مطلب نحوه حذف حساب با استفاده از این ابزار را به شما نشان می‌دهیم.

دلایل قابل قبولی برای حذف Apple ID خود داشته باشید

اینکه نگرانی‌های امنیتی برایتان پیش آمده یا اینکه مشتاق هستید یک اکوسیستم متفاوت دیجیتالی را تجربه کنید می‌توانند دلایلی مناسب برای حذف ID به شمار بروند. اما توجه داشته باشید که بعد از حذف ID دیگر نمی‌توانید آن را برگردانید؛ حتی خود شرکت اپل هم نمی‌تواند حساب یا داده‌هایتان را باز گرداند.

بنابراین اگر قصد دارید در آینده دوباره از سرویس‌دهی‌های اپل استفاده کنید، به جای حذف حساب، غیر فعال کردن آن کار بهتری است.

اگر به حذف Apple ID به چشم راهی برای عیب‌یابی حسابتان نگاه می‌کنید، بهتر است تجدید نظر کنید. مثلا اگر پسورد Apple ID خود را از یاد برده‌اید یا مرتباً در iCloud با مشکل مواجه می‌شوید، یا حتی اگر می‌خواهید به خاطر تغییر ایمیل همگام‌شده با سرویس اپل این کار را انجام دهید، واقعا بهتر است تجدید نظر کنید. اصلا نیاز نیست خودتان را به چنین دردسری بیاندازید.

اگر مشکلاتتان همچین مواردی هستند، باید بگوییم که ریست کردن پسورد Apple ID کار سختی نیست و راه‌هایی نیز برای حل مشکلات به وجود آمده با iCloud وجود دارند. همچنین می‌توانید ایمیل همگام‌شده با Apple ID خود را به راحتی تغییر دهید.

بدانید که داده‌ها و سرویس‌دهی‌هایی را از دست خواهید داد

بدون داشتن Apple ID نیز می‌توانید از دستگاه مک یا آیفون خود استفاده کنید، اما در حالتی محدود شده. بدون Apple ID دسترسی به اکثر سرویس‌دهی‌های اپل و بخش عظیمی از داده‌های اپل خود را از دست خواهید داد.

این که متوجه باشید چه چیزی را با حذف Apple ID خود فدا می‌کنید، نکته‌ای حیاتی است؛ پس حتما قبل از انجام کار، روی داده‌هایتان یک بازنگری داشته باشید. اگر درباره چنین مقدماتی بی‌تفاوت باشید، ممکن است در آینده دچار مشکلات جدی‌ای بشوید.

پس از حذف Apple ID، دسترسی به موارد زیر را از دست خواهید داد:

  • خریدهای App Store، iTunes Store و iBook Store
  • داده های iCloud؛ شامل داده‌های ذخیره‌شده در iCloud توسط برنامه‌های مخصوص اپل و برنامه‌های فرعی
  • سرویس‌دهی‌هایی چون Apple Pay، App Store، iTunes Store و iCloud
  • iMessage و Face Time؛ البته در گوشی‌های آیفون هنوز می‌توانید با استفاده از شماره موبایل خود از این برنامه‌ها استفاده کنید.

اشتراک خود در Apple Music و Apple News (اخبار اپل) را نیز از دست خواهید داد. همچنین اگر اشتراک‌های درون برنامه‌ای، یا اشتراک‌های روزنامه و مجله‌تان به Apple ID پیوند خورده باشند، باید آن‌ها را نیز از دست رفته حساب کنید. اشتراک‌های فعال با پایان یافتن دوره خریداری‌شده‌شان باطل می‌شوند.

مراحل اولیه: بکاپ‌گیری، از کار انداختن و خروج از حساب

قبل از دست کشیدن از Apple ID خود، تا جایی که می‌توانید از داده‌هایتان بکاپ بگیرید. این کار شامل محتوای iCloud و دریافت‌های رایگان DRM (مدیریت حقوق دیجیتال) نیز می‌شوند. همچنین ممکن است نیاز باشد اسناد قابل اهمیت مرتبط با اپل همچون رسید خریدها را ذخیره کنید.

می توانید با استفاده از iTunes از محتوای موردنیازتان بکاپ بگیرید. برای اطلاع از نحوه این کار، مطلب تخصصی سایت مای‎ترفند در این زمینه را مطالعه کنید.

در ادامه می‌رسیم به قابلیت Find My iPhone/Find My Mac. این قابلیت به شما اجازه می‌دهد در صورتی که دستگاه اپلتان را گم کردید، رد آن را بگیرید، آن را قفل کنید یا از راه دور تمام اطلاعات آن را پاک کنید. قبل از دور انداختن Apple ID، باید این قابلیت را غیرفعال کنید. برای این کار:

در macOS: مسیر System Preferences>iCloud را باز کنید. تیک گزینه کنار Find My Mac را بردارید.

در iOS: به مسیر Settings>{Your Name}>iCloud>Find My iPhone بروید. لغزنده کنار Find My iPhone را به حالت خاموش منتقل کنید.

حالا زمان آن است که مجوزهای دستگاه مک خود را لغو کنید. می‌توانید با استفاده از برنامه iTunes این کار را انجام دهید. برای این کار مسیر Accounts>Authorizations>Deauthorize This Computer را دنبال کنید. لغو مجوزها (Deauthorize) در شرایط دیگر نیز، همچون در مواقع فروش دستگاه یا فرستادن آن برای تعمیرات، بسیار مهم است.

همچنین خارج شدن از iCloud از روی تمام برنامه‌ها و دستگاه‌ها قبل از حذف Apple ID بسیار مهم است. اگر نسبت به این مرحله بی‌تفاوتی کنید و آن را اجرا نکنید ممکن است بعداً در استفاده از این برنامه‌ها با مشکل مواجه شوید.

در macOS: به مسیر System Preferences>iCloud بروید و روی دکمه Sign Out واقع در پایین نوار کناری کلیک کنید.

در iOS: به مسیر {Settings>{Your Name  بروید. روی گزینه Sign Out که در پایین صفحه Apple ID ظاهر شده قرار دارد کلیک کنید.

در هر دو مورد، شما می‌توانید درخواست کنید که یک کپی از داده‌های iCloud روی دستگاه ذخیره شود.

همچنین باید از اکانت اپل همگام‌شده در مرورگرها خارج شوید و کوکی‌ها را پاک کنید.

قدم نهایی حذف کردن دستگاه‌های همگام سازی شده با Apple ID می‌باشد. برای این کار، در سایت appleid.apple.com، وارد صفحه Apple ID خود شوید.

سپس در بخش Devices، روی هر دستگاه کلیک کرده و سپس دکمه Remove آن دستگاه را انتخاب کنید. با این کار پیوند دستگاه‌ها با Apple ID شما قطع می‌شود.

نحوه حذف کردن Apple ID به صورت دائمی

پس از آنکه از قصد خود مبنی بر حذف Apple ID اطمینان حاصل کردید، باید به ابزار deletion(حذف کردن) دسترسی پیدا کنید. می‌توانید این ابزار را در privacy.apple.com بیابید.

وقتی با Apple ID خود وارد این پورتال شد، بخشی با نام Manage your data مشاهده خواهید کرد. در این بخش، چند انتخاب دارید:

  • Correct your data: به روز رسانی هر گونه اطلاعات شخصی نادرست
  • Delete your account: حذف Apple ID
  • Deactivate your account: غیرفعال کردن موقتی حساب

ممکن است به خاطر منطقه‌ای که در آن ساکن هستید، گزینه Deactivate your account را مشاهده نکنید. اپل بالاخره این گزینه را در آینده در منطقه شما نیز در دسترس خواهد کرد.

روی لینک Get started زیر Delete your account کلیک کنید.

در ادامه اپل یک لیست از تغییرات و مراحل مهمی که باید برای حذف حسابتان آماده کنید، نشان می‌دهد. آن را بخوانید و مراحل خواسته شده را انجام دهید. از منوی بازشونده‌ی بخش Select a reason استفاده کنید و مشخص کنید که چرا می‌خواهید Apple ID خود را حذف کنید. سپس روی Continue کلیک کنید تا به مرحله بعد بروید.

اینجا یک بار دیگه مواردی را که با حذف حساب از دست خواهید داد، مشاهده می‌کنید. سپس به صفحه Deletion Terms & Conditions (شرایط و مقررات حذف) می‌رسید.

پس از عبور از این مرحله، اپل از شما اطلاعات تماس درخواست می‌کند. یک ایمیل یا شماره موبایل که می‌خواهید آپدیت‌های اپل درباره وضعیت حسابتان را آنجا دریافت کنید، وارد کنید.

حتما کد دسترسی مخصوصی که اپل به شما می‌دهد را نگه دارید!

در این لحظه، اپل یک کد دسترسی بی مانند به شما می دهد. در صورتی که می خواستید درخواست حذف را لغو کنید این کد به کارتان می آید. هنگام برقراری ارتباط با پشتیبانی اپل، این کد به آن ها کمک می‌کند هویت شما را تایید کنند.

مطمئن شوید که کد دسترسی را در جای مطمئنی ذخیره کرده اید.

سپس با دکمه Delete account روبه‌رو می‌شوید. با کلیک روی آن، درخواست شما برای حذف حساب نهایی می‌شود و از آنجا به بعد، خود اپل کنترل ادامه کار را به دست می‌گیرد.

حذف حساب ممکن است تا هفت روز به طول بیانجامد. در طول این مدت حساب شما فعال باقی خواهد ماند.

فرایند غیرفعال‌سازی نیز تقریبا مشابه همین فرایند است. فقط باید در صفحه Manage your account، گزینه Get started که زیر بخش Deactivate your account واقع شده را انتخاب کنید.

دیدگاه بگذارید

  مشترک شوید  
مرا مطلع کن وقتی: